Cu stil despre educație

Search

Educația integrată a preşcolarilor de Cindy Terebush

Educația integrată a preşcolarilor este un subiect despre care nu se mai vorbeşte atât cât ar trebui ȋn ultimul timp. De când clasa pregătitoare s-a mutat la şcoală, grădinița a intrat, nemeritat, ȋntr-un con de umbră. Dacă vrem o țară ca afară, a venit timpul să reconsiderăm abordările şi intervențiile specifice educației timpurii.

Să nu uităm cât de norocoşi suntem că trăim ȋntr-o societate ȋn care arhive ȋntregi şi descoperiri sofisticate se află la un click distanță şi pot fi accesate la orice oră. Comparăm, ne inspirăm şi aflăm instant amănunte şi noutăți despre cum lucrează sau ce gândesc cadrele didactice din alte părți ale lumii.

Ce vom descoperi ȋn această carte? Îndrumări, situații şi exemple hands-on despre cum să le stimulăm copiilor mințile aflate ȋn dezvoltare de la o expertă ȋn educație timpurie de peste ocean. Cindy Terebush are o experiență de 20 de ani ȋn grădinițe, iar pe lângă activitatea de formator şi mentor din New Jersey (SUA), deține blogul Helping kids achieve şi podcastul How preschool teachers do it unde dezbate şi propune, săptămânal, alături de o altă colegă, teme de actualitate explicând, ȋntotdeauna, rațiunile didactice din spatele diverselor strategii educative menționate.

Educația integrată a preşcolarilor este o carte pentru toate cadrele didactice care interacționează cu preşcolari şi şcolari mici, pentru actuali şi viitori părinți, pentru oricine este interesat să afle cât de complexă şi provocatoare este predarea eficientă la vârste fragede. Nu lipsesc temele esențiale pentru învățarea timpurie: de la așteptările educatorilor, la joc, creativitate și mindfulness, de la încurajarea colaborării și socializării, la consolidarea achizițiilor necesare pentru învățarea scrierii și a cititului.

Citeşte şi dă-o mai departe. De ce? Pentru că aceasta nu este o carte de colecție menită să aştepte pasivă ȋn biblioteca de acasă, ci este o lectură vie şi atractivă de care te poți bucura, singură sau alături de colegele tale de la grădi, ȋn pauza de cafea.

Unde găseşti cartea? În librăriile Cărtureşti / Elefant / Cartepedia / Libris.


Cuprins:

Introducere

Capitolul 1. Echilibristica expectanțelor
Capitolul 2. Ce știm despre copiii mici?
Capitolul 3. Cuvintele noastre sunt importante
Capitolul 4. Să te joci nu înseamnă doar să te deghizezi
Capitolul 5. Expectanțele privind socializarea — Nu poți da greș folosind jocul
Capitolul 6. Expectanțele comportamentale — Cum să îi formăm pe viitorii cetățeni cu ajutorul unor expectanțe adecvate privind comportamentul
Capitolul 7. Recunoașterea și stăpânirea emoțiilor — Uneori, chiar și copiii mai au câte o zi proastă
Capitolul 8. Obișnuințele clasei de preșcolari — Cum să vă regândiți practicile
Capitolul 9. Oile nu sunt făcute din ghemotoace de vată — Importanța exprimării de sine
Capitolul 10. Nivelul de pregătire necesar pentru învățarea cititului și a scrierii — Cum să urmărim dezvoltarea integrată a copilului
Capitolul 11. Așteptările realiste față de noi înșine — Cum să concepem un plan atent construit
Capitolul 12. Educarea părinților cu privire la practicile pedagogice adecvate — Cum să domolim temerile părinților

Mulțumiri
Recomandări de lectură
Referințe bibliografice

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Îți mulțumim pentru că eşti alături de noi şi ne citeşti. Aşteptăm cu mare drag părerea ta. Scrie-ne!