Cu stil despre educație

Search

Semnele secrete ale clasei tale

Cu toții ne dorim ca orele noastre să fie de poveste, elevi concentrati și cu nevoi de cunoaștere crescute. Însă acest lucru este imposibil pentru că, de cele mai multe ori, nevoia de cunoaștere din timpul orei de curs a elevilor este umbrită de alte nevoi, precum: nevoia unui instrument de scris, de șervețele, de a bea apă, de a merge la toaletă etc.

Uneori poate deveni foarte obositor pentru tine dacă zilnic atunci când explici ceva elevilor tăi ești întrerupt/ă de o întrebare care nu are nici cea mai mică legătură cu lecția. Problema este că acest lucru nu este deranjant doar pentru profesor, ci și pentru ceilalți elevi care se concentrează să înțeleagă lecția, iar cineva le distrage mereu atenția
http://bit.ly/2HiWj55Aceste nevoi ale elevilor din timpul orei nu pot fi evitate, așa că îți propun o serie de semne secrete pe care le poți folosi împreună cu elevii tăi în timpul orei. Astfel, dacă:

- Elevul are nevoie de un instrument de scris este suficient să ridice un deget.

- Elevul dorește să adreseze o întrebare sau să ofere un răspuns ridică 2 degete.

- Elevul are nevoie de apă ridică 3 degete.

- Elevul are nevoie de un șervețel ridică 4 degete.

- Elevul are nevoie la toaletă ridică 5 degete.

În funcție de numărul de degete ridicate, tu îi poți satisfice nevoia elevului tău printr-un simplu gest din cap, fără ca ceilalți elevi să sesizeze.

Sper ca aceste semne secrete să te ajute să creezi lecții așa cum îți dorești!

Să ai un an școlar magic!

Cu drag,
Ancuța 📚 Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Îți mulțumim pentru că eşti alături de noi şi ne citeşti. Aşteptăm cu mare drag părerea ta. Scrie-ne!