Cu stil despre educație

Search

Cum să te trezeşti devreme după vacanță

Dacă vacanța a fost pe sufletul tău și te simți deja relaxată, vioaie și dornică să faci orice, e timpul să te pregătești pentru un nou început. De an școlar. De relații profesionale. De viață personală. De ce simți tu că ai nevoie. Noi îți dorim să fie de bun augur!

Și ca să te acomodezi mai ușor din vacanță către serviciu, poate găsești interesant de aplicat câte ceva din antrenamentul meu de trezire devreme. Dacă deja îl urmezi pe al tău, personal, mi-ar plăcea să îl împărtășești cu noi într-un comentariu!

Pentru a-ți crea un ritm al noii organizări, încearcă să…
planifici, cu o seară înainte, cele mai importante activități pentru dimineața următoare! Astfel te vei trezi și vei știi exact ce ai de făcut. Citeam zilele acestea că „ce nu e scris pe agendă, nu există!”. Eu folosesc agenda pentru orice activitate, indiferent cât de puțin prioritară este.

programezi alarma cu 10 minute mai devreme în fiecare dimineață! Vei ajunge să te trezești mai devreme cu o oră, în doar câteva zile.

Pentru ca organismul să aibă parte de o acomodare ușoară…
bea apă înainte de a merge la culcare! Este relaxant și revitalizant. Dacă ai deja ritualul ceaiului format, cu atât mai bine. Bucură-te de ultimele minute ale zilei cum știi tu mai frumos!
dormi într-o cameră bine aerisită și întunecoasă! Somnul este mai profund și benefic atunci când eviți orice sursă de lumină. Dacă nu contează ambientul, nu mai rămâne decât să te cufunzi așa cum îți este mai bine, într-un așternut cât mai confortabil.

Iar pentru suflet…
aici tu știi cel mai bine ce te împlinește. Eu vin totuși cu o sugestie din tabieturile mele...

citește o carte! Sau câteva rânduri binefăcătoare… Te vor ajuta să calmezi tumultul zilei și să adormi cu gânduri bune. Și nu uita să fii recunoscătoare pentru ce ai trăit în fiecare zi!

Dacă deja te gândești cum te vei pregăti să mergi la culcare în seara aceasta, mă bucur că ai găsit ceva nou de adăugat obiceiurilor tale. Te aștept să ne povestești cum te simți după primele zile sau să vii cu sugestii noi de acomodare în antrenamentul „wake-up early”. 

Dimineți minunate să ai!

Cu drag,
Ramona

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Îți mulțumim pentru că eşti alături de noi şi ne citeşti. Aşteptăm cu mare drag părerea ta. Scrie-ne!